Onze Aardappels

Verwerken

Het verwerken van de geteelde aardappel gebeurt op onze boerderij. Er wordt gesorteerd op maat en de grootste aardappelen zijn

geschikt als frietaardappel.

De frietaardappelen wordt na het sorteren uitgezocht. Kluiten en aardappels van mindere kwaliteit worden verwijderd. Alleen de beste aardappelen worden geschikt bevonden om te leveren voor de patat.

Na het uitzoeken kunnen de frietaardappelen op drie manieren leverklaar worden gemaakt:

…aan u de keuze!

 

Geschrapte frietaardappelen

Het schrappen gebeurt in een aparte ruimte op de boerderij. Naar wens van de klant wordt dit gesneden tot 12mm patat of de aardappels blijven ongesneden.

Vervolgens worden de geschrapte aardappels of verse patat vacuüm verpakt in zakken van 10 kg. Er worden 2 van deze zakken in een bak gedaan.

Na levering hoeven de ongesneden aardappelen alleen nog door u als patat te worden geneden en zijn ze gereed om (voor)gebakken te worden. Heeft u gekozen voor de voorgesneden patat, dan kan het voorbakken meteen beginnen.

Voordelen van geschrapte en/of gesneden aardappelen op een rij:

  • Kan meteen gebruikt worden
  • Minder eigen arbeid
  • Geen grond/ zand
  • Geen eigen investering in een schrap-/schilmachine

Bewaren

De vacuüm verpakte zakken met verse geschrapte aardappels of verse patat zijn 1 week houdbaar mits koel bewaard (4°C - 7°C).

 

Ongeschrapte frietaardappelen

Na het sorteren en het uitzoeken wordt de grove maat aardappelen in zakken of bakken van 25 kg verpakt. Na het leveren is het aan u om de aardappel te schillen voor verdere verwerking tot verse patat.

Voordelen van ongeschrapte aardappelen op een rijtje:

  • Lang houdbaar (mits bewaard op een goede bewaarplaats)
  • Voordeliger dan geschrapte aardappelen
  • Elke dag door u afgepast te schrappen

Bewaren

  • Niet kouder bewaren dan 7°C (i.v.m. bruinverkleuring van de patat)
  • Op een donkere plaats (i.v.m. groenkleuren van de aardappels)
  • Droog
  • Niet te warm (i.v.m. spruiten van de aardappel, dit betekent; minder lang houdbaar)